Válságban vállalkozni? Ha ezeket teszed, senki nem néz majd lesajnálóan rád…

Itt van a válság, itt van újra… Ezt most a Covid hozta magával. A lezárások miatt sokan elvesztették a munkahelyüket, sok cég kényszerült bezárni. Emiatt sok új ember került a munkaerőpiacra. Most álláskereső lett egy csomó ember, aki eddig dolgozott, vagy saját vállalkozása, cége volt. A munkahelyek száma csökkent.

Figyelem az álláshirdetéseket, hogy lássam, mi a helyzet.. Egy ideje több a hirdetés, de messze nem annyi, mint a Covid előtt volt. Innen szép nyerni ugye? De a fő kérdés, amiért most itt vagy: érdemes-e ebben a helyzetben vállalkozni?

Te is azt hallod, hogy az embereknek nincs pénze? Hogy milyen szegény a magyar? Hogy ételre alig jut? Hadd nyugtassalak meg, mielőtt belevágnánk a vállalkozás témába! Az embereknek bizony VAN pénze! Ezt nem kell elhinned nekem. Nézz szét a városban, faluban, ahol laksz! Hány embernek van autója? Hány ember jár az utakon autóval? Van munkahelyed? Hányan járnak autóval? Tudod, egy autó fenntartása havonta több 10.000 Ft, a benzint is beleszámolva. Akinek nincs pénze, ennivalóra is alig jut, annak van pénze autóra? Van itt némi ellentmondás, ugye?

Szóval az embereknek van pénze. Az viszont tény, hogy sokan elkezdtek megfontoltabban költeni. Jobban megnézik, hogy mire és kinél költenek pénzt. Ez a most induló vállalkozásoknak hoz igazi nehézséget, mert egy nehezebb piacra kell belépni. Nehezebb vagy legalábbis más lesz most a vevőszerzés, mint eddig volt.

Ráadásul néhány adatvédelmi változtatás miatt a hirdetés is drágább. Ez további nehezítő körülmény. Viszont jó hír, hogy kifogytam a rossz hírekből, és végre mutatom a megoldást, amit már a cikk eleje óra vársz.

Ha most indulsz, és a marketingben sem vagy igazán otthon, akkor szívből javaslom az affiliate programot. Itt nincs szükséged saját termékre. Hanem más sales oldalára fogod irányítani a forgalmat. Tökéletes módszer arra, hogy beletanulj a tartalommarketingbe és a látogatottságszerzésbe.

Ha vállalkozást indítasz, most nagyon fontos a márkaépítés. Ez egy lassú folyamat, de személyes márka építésével jelentősen felgyorsíthatod!

Szükséged lesz bivalyerős pozicionálásra! Ehhez az eddiginél alaposabb piackutatás, és konkurenciakutatás kell! Ha ismered a konkurenseidet, és a piac PONTOS igényeit, akkor tudsz olyan vállalkozást létrehozni, ahova szívesen mennek az emberek, mert megbíznak benne.

Ha webáruházat nyitsz, akkor legyen minél több termék benne. A Covid előtt még azt javasoltam, volna, hogy nyiss egy sál webáruházat, de ott mindenféle sál kapható legyen. Most azt javaslom, hogy ha tudod, milyen téli ruhákat vesznek az emberek, akkor az mind legyen elérhető a webáruházadban, kiegészítőkkel együtt! Lehetőleg minden olyan márka legyen elérhető, amit sokan vásárolnak. Ebben a drop shipping segít, így nem lesz hatalmas beszerzési és raktározási költséged. Ez a példa fiktív, nem piackutatáson alapul. Ne vágj bele, csak azért, mert itt olvastad, és jó ötletnek tűnik!

A válságok azokat érintik legkevésbé, akik tudnak luxus szolgáltatásokra is költeni. Miért ne céloznád meg őket luxus termékekkel? Itt bele kell adnod apait anyait, mert ezeknek az embereknek nagyon magas elvárásaik vannak. De ha szereted, amit csinálsz, akkor ezt még élvezni is fogod! Itt valóban a tudásod legjavát adhatod, és nem fogják sajnálni érte a pénzt az ügyfeleid! Ide tartozik természetesen a luxus szolgáltatás is!

Jóval személyesebb kiszolgálásra és jóval személyesebb kapcsolatra van lehetőséged az ügyfeleiddel, hiszen kevesebb ügyféllel is komoly árbevételt tudsz elérni. Ezt a réteget pedig tényleg vagy nem, vagy kevésbé érinti a válság. Ők azok, amik nem szokták csökkenteni a költéseiket.

Hogyan lehet neked is luxus terméked/szolgáltatásod? Csinálj abból a termékből, amid most van. Gondold át, mit adsz most az ügyfeleknek? Mi a maximum, amit ebből ki tudsz hozni?Mi az, amit még bele tudsz tenni az ajánlatba? Mivel tudod kiegészíteni, ami még nagyobb eredményt hoz a vásárlónak? Ez drága? Persze, hogy az! De ez a réteg pont a drágát keresi, és a legjobbat, amit csak kaphat!

Mutatok néhány lehetőséget, a teljesség igénye nélkül

  • a legjobb alapanyagok
  • a legmagasabb képzettségű, sok éves, sokrétű tapasztalattal rendelkező munkaerő
  • házhoz mész
  • expressz kiszállítás
  • kézzel készített/kézzel festett termékek
  • személyesség, az időd
  • személyre szabottság
  • kivitelezés

Végül, de nem utolsósorban kiléphetsz a vállalkozásoddal külföldre is. Én ezt személy szerint csak gyakorlott vállalkozóknak javaslom, kezdőknek semmiképpen. Ez az alól csak az affiliate program kivétel. Tudom, hogy külföldön nagyobb a piac, és nagyobb a vásárlóerő is, de sokkal nagyobb a konkurencia is. Inkább egy ilyen kis piacon tanulj, gyakorolj, mint a magyar. Ha itt már megy a vállalkozásod, utána mehetsz sokkal nagyobb nyelvterületekre is.